Avaleht/Uncategorized/Metropoliit Stefanuse pöördumine

Metropoliit Stefanuse pöördumine

Armsad vaimulikud, vennad ja õed Kristuses!

Suur paast on aeg, mil valmistume kannatusnädalaks ja Kristuse helge ülestõusmise pühaks. Sel aastal on meile saadetud aga katsumus koroonaviiruse leviku ja sellepärast kehtestatud eriolukorra näol. Oleme juba mitu nädalat sunnitud pidama jumalateenistusi vaid vaimulike-lauljatega kinniste uste taga ja järgima muid piiranguid. Paraku ei ole olukord muutunud, nii et ka kannatusnädal ja paasapüha jäävad seekord avalikult pidamata. Valitsus on pannud meile südamele järgida inimeste elude ja tervise hoidmiseks neid nakkusohu kahandamise eeskirju vähemalt esimese maini. Seepärast palume, et ka neil meile tähtsatel päevadel ei kogunetaks kirikute juurde või mujale pühi tähistama, vaid järgitaks eriolukorra nõudeid.

Seal, kus võimalik, lindistame jumalateenistusi ja püüame sel viisil tuua pühad kõigile koju. Paasapühal, üheksateistkümnendal aprillil kell üksteist võite ETV2-s vaadata ka õigeusu stuudiopalvust. Kutsume kõiki olema neil päevil palves ning mõtlema meie Issanda päästvatele kannatustele ja ülestõusmisele. Praegune aeg on niigi täis ohtu ja raskusi ning võimaluse puudumine pühi tavapäraselt pidada teeb meid kõiki kurvaks. Kuid eneste ja teiste hoidmiseks peame selle ära kannatama. Meenutagem neid püha Pauluse sõnu tema kirjas roomlastele (8:38-39): ”Sest ma olen veendunud, et ei surm ega elu, ei inglid ega peainglid, ei praegused ega tulevased, ei väed, ei kõrgus, ei sügavus ega mis tahes muu loodu suuda meid lahutada Jumala armastusest, mis on Kristuses Jeesuses, meie Issandas”.

Ärge kartke enam midagi, sest Kristus võitis surma! Kui me usume Temasse, siis me näeme elu, me laseme seda teistel näha ja avastada ning me jagame seda teistelegi.

+Stefanus,

Tallinna ja kogu Eesti metropoliit

aprill 2020