Avaleht/Uncategorized/President Alar Karis külastas Lalsi kirikut

President Alar Karis külastas Lalsi kirikut

President Alar Karis külastas 15. juulil Lalsi püha Nikolause kirikut Viljandimaal ning tutvus taastatava kiriku ja selle taastamise eestvedajatega. “Lalsi kirik on suurepärane näide kogukonnaalgatusest,” lausus Karis. “Loodan, et Lalsi õigeusu kiriku restaureerimine inspireerib inimesi üle Eesti panustama oma kodukandi või maakoha pärandi säilimisse.”
Praegu renoveeritakse muinsuskaitse ja annetajate toetuse abil kujuseina ülemise rea niiskuskahjustusega ikoone ning pühakoja ust. Lisaks toetab pühakoja korrastamist tänavu ka Viljandi vald. Kiriku taastamine algas viis aastat tagasi ning selle aja jooksul on Lalsi-Lätkalu külaseltsi ja MTÜ Vanaajamaja eestvedamisel tehtud töid 170 000 euro väärtuses, millele lisandus veel 6000 tundi vabatahtlikku tööd. Igasuviseid vabatahtlike laagrite toimumist on toetanud mitmed Viljandimaa ettevõtted ja inimesed ning kohaliku kogukonna pered
Lalsi püha Nikolause koguduses on praegu paarkümmend liiget. 
Kogudus ootab annetusi kiriku taastamisega jätkamiseks MTÜ Vanaajamaja kontole EE491010220119501011 SEB pangas selgitusega “Lalsi kirik”.
Järgmine liturgia Lalsis toimub laupäeval, 13. augustil kell 11:00.

Lisainfo kiriku taastamise kohta:

President Alar Karise (keskel) võtsid Lalsi kirikus vastu (vasakult) Artur Andreson, Lalsi-Lätkalu külaseltsi eestvedaja Sven Andreson, Tuhalaane koguduse diakon Kristjan Otsmann, MTÜ Vanaajamaja eestvedajad Andres Uus ja Piret Uus, Hans H. Luik ning Krista Andreson.